Bindend Studie Advies

Sommige instellingen hanteren tegenwoordig een zogenoemd BSA; een Bindend Studie Advies. Dit houdt in dat er vast is gesteld hoeveel ECTS [studiepunten] je minimaal gehaald moet hebben in je eerste studiejaar om door te mogen gaan met je opleiding. Op basis van het behaalde aantal punten op verschillende momenten gedurende het jaar, krijg je telkens een advies wat positief of negatief kan zijn, afhankelijk van het aantal punten dat je tot dan toe gehaald hebt en dat je tot dan toe kon behalen als je alle vakken meteen gehaald zou hebben.
In de zomer krijg je het laatste advies, dit advies is bindend. Bij een positief advies mag je door naar het tweede jaar, bij een negatief advies moet je stoppen met je opleiding.

Soms loop je studievertraging op door oorzaken die buiten je macht liggen, zoals overlijden van een familielid of een ernstige ziekte. Het is van groot belang dit meteen te melden aan je studiecoördinator, hij of zij kan hier eventueel rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies. Mocht je onverhoopt door deze persoonlijke omstandigheden te weinig studiepunten behaald hebben, is het toch mogelijk dat je nog een positief advies krijgt, of vrijstelling voor het voldoen aan de eis.

SZC Twitter

Volg StudentZndrCent op Twitter Volg @StudentZndrCent ook op twitter!!

Heb je zelf een website? Plaats dan de Stufi Countdown Gadget op je eigen site!