Aan het einde van je geld altijd een stuk maand over?

‘Ik heb geen geld meer’, ‘Ik sta rood’ en ‘Ik ga maar weer eens extra bijlenen bij de DUO-/IB-groep’, dit zijn veel gehoorde uitspraken op universiteiten en hogescholen in Nederland. Studenten lijken altijd rood te staan en ze moeten geregeld geld ‘bijlenen’ om rond te komen. Althans, dat denkt de gemiddelde student. Al deze financiële zorgen zijn namelijk nergens voor nodig. Ga sparen en voel je op financieel gebied een stuk zekerder.


Lenen is niet erg verstandig, want je betaalt altijd rente over het bedrag dat je leent. Ook al kun je als student bij DUO tegen een relatief laag percentage lenen, het kost je toch altijd geld. Als je hierbij bedenkt dat sparen] juist geld oplevert is de keuze snel gemaakt. Zet dus als het even kan geld opzij op een spaarrekening.


Alle studenten in Nederland kunnen een spaarrekening openen. Wanneer je geld wilt gaan sparen is het van groot belang dat je op een spaarrekening tegen een zo hoog mogelijke rente kunt sparen, want hoe hoger de spaarrente is, hoe meer je spaargeld oplevert. Er zijn verschillende manieren om te sparen. Zo kun je sparen op een rekening met een vast rentetarief of een variabel rentetarief.


De beste en meest aantrekkelijkere manier van sparen voor studenten is een spaarrekening met variabele rente. Op zo’n spaarrekening kan de rente veranderen. De rente wordt bijgesteld op basis van de variaties van de rente op de markt. Hier staat tegenover dat je zelf mag bepalen wanneer je geld inlegt of opneemt. Dat is precies de vrijheid wat betreft sparen die een student nodig heeft.


Op een ongebonden manier sparen kan alleen op een spaarrekening met variabele rente. Op rekeningen met vaste rente heb je namelijk allerlei verplichtingen zoals een vaste looptijd en een minimaal inlegbedrag (van duizenden euro’s). Sparen tegen een variabele rente is het nieuwe lenen voor slimme studenten.

SZC Twitter

Volg StudentZndrCent op Twitter Volg @StudentZndrCent ook op twitter!!

Heb je zelf een website? Plaats dan de Stufi Countdown Gadget op je eigen site!