Tips voor een date met een StudentZonderCent

Eindelijk, die eerste date is binnen! Misschien heb je er lang naar gezocht, misschien was er juist al heel snel een klik terwijl je het niet verwachtte. Hoe dan ook, de zenuwen beginnen toe te nemen als je aan die eerste date denkt. Hoe kun je die date van je dromen voor je winnen, zonder jezelf diep in de schulden te steken? StudentZonderCent.nl geeft je wat tips.

Woon je in een studentenhuis en durf je je date haast niet binnen te vragen? Ga dan iets leuks doen samen! Bijna elke week zijn er wel gratis evenementen, festivals of activiteiten in Nederland, en met je OV-jaarkaart kun je er gratis of met korting naartoe reizen. Met je date naar de Museumnacht, een muziekfestival of een markt, het is spannend, leuk, en je hebt meteen een gespreksonderwerp! Kijk op http://www.studentzondercent.nl/Uit.aspx voor de kalender voor de komende tijd.

Misschien heb iets meer te besteden en heb je zin om lekker voor je date te koken. Er zijn vaak wel producten met kortingsacties te vinden (denk aan geld teruggestort op je rekening), neem dus regelmatig een kijkje op onze site. Verder kun je het beste met een boodschappenlijstje naar de winkel gaan (en niets kopen dat hier niet op staat), en in de winkel de producten met kortingsstickers, reclameacties en uit de onderste schappen pakken. Producten van goedkope winkelketens (denk aan de Lidl en de Aldi) blijken de laatste jaren kwalitatief niet onder te doen voor producten van de duurdere winkels. En dat terwijl de prijsjes even fijn zijn gebleven.

Als je niet zo’n hoge pet op hebt van je eigen kookkunsten, kun je je date ook mee uit eten nemen. Goedkoop eten is vaak mogelijk voor studenten (zeker in de studentensteden), dus kijk rond bij verschillende restaurantjes en vraag naar goedkope maaltijden. Soms is de daghap op een bepaalde avond bijvoorbeeld goedkoper dan anders. Ook op de mensa (het studentenrestaurant) kun je op doordeweekse dagen een goedkope maar volledige maaltijd nuttigen. Verder kun je, door je aan te sluiten bij mailings of dergelijke voor dagelijkse deals nog op leuke kortingsacties stuiten waardoor de rekening in het restaurant beduidend lager uitvalt.

Als laatste voorbereiding kun je er voor zorgen dat je er goed uit ziet, oftewel een knipbeurt. Sommige kappers hanteren een studententarief, maar als er een kappersschool in je studentenstad zit zijn veel kappersleerlingen op zoek naar modellen. Dit betekent vaak dat je gratis geknipt kan worden! Informeren is dus zeker de moeite waard. Soms kunnen ze ook je nagels en make-up verzorgen, voor een vriendelijk prijsje.

SZC Twitter

Volg StudentZndrCent op Twitter Volg @StudentZndrCent ook op twitter!!

Heb je zelf een website? Plaats dan de Stufi Countdown Gadget op je eigen site!