Sporten voor studenten

Naast al het harde studeren en het afstruinen van vette feesten is het soms wel lekker om even te sporten. Helaas kost een abonnement bij een sportschool vaak bakken met geld. Daarom zet StudentZonderCent wat opties voor je op een rijtje!

Sporten via je universiteit/hogeschool
De meeste opleidingsinstituten hebben een sportfaciliteit waar een abonnement een schijntje is van het abonnementsgeld bij particuliere sportscholen. Hoe het abonnement precies in elkaar steekt moet je zelf even uitzoeken, het verschilt vaak per universiteit/hogeschool. Soms betaal je een vast bedrag waarvoor je onbeperkt kunt fitnessen en waarbij groepslessen zijn inbegrepen. Soms betaal je een basisbedrag voor het fitnessgedeelte van de sportschool en moet je extra betalen wanneer je groepslessen wilt volgen. Vaak kun je via de universiteit/hogeschool ook goedkoop lid worden van een sportvereniging, bv roeien, basketball of tennis. Kijk voor meer informatie op de site van jouw onderwijsinstelling!

Leuke cursussen in buurtcentra
In buurtcentra geven ze vaak cursussen van een aantal weken in bijvoorbeeld streetdance, buikdansen, Tae Bo of aerobics. De cursussen duren een aantal weken (ongeveer 12) en je betaalt er vaak niet zo veel voor (maximaal 80,-). Zoek even op Google naar een buurtcentrum bij jou in de buurt!

Zwemmen
Baantjes trekken in een zwembad kost vaak niet zoveel en kan meerdere keren per week. Kijk bij het zwembad bij jou in de buurt! Een 10- of 20-ritten kaart is altijd goedkoper dan losse kaartjes en het tegoed blijft erg lang geldig. Als je het zwemmen combineert met één van onderstaande goedkope sporten, dan komt het met je conditie wel goed!

Goedkope sporten
Er zijn ook nog een heleboel sporten die je zelf gratis of nagenoeg gratis kan beoefenen! Zo kun je hardlopen of joggen, skaten, flinke stukken fietsen, duinwandelingen maken, 's winters schaatsen, 's zomers zwemmen in een rivier of een meer, vliegeren, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Studentenkorting bij gewone sportscholen
Zit er een sportschool bij jou in de buurt? Je kunt kijken of ze studentenkorting aanbieden of vragen naar acties voor studenten. Vaak hebben ze wel korting voor studenten of jongeren, dus informeren kan geen kwaad!

FitAllDay
FitAllDay is een sportschool met als motto: goedkoop sporten moet voor iedereen mogelijk zijn! Een abonnement kost hier 240,- per jaar, exclusief inschrijfkosten. Op alles is bezuinigd, er worden nauwelijks groepslessen gegeven, maar de sportschool is heerlijk om lekker te fitnessen of wat aan cardio te doen. FitAllDay heeft vestigingen in Den Haag, Delft, Roermond, Rijswijk en Berkel en Rodenrijs.

FitForFree
Een sportschool die lijkt op FitAllDay is de FitForFree. Een fitnessabonnement kost hier 191,- per jaar, een fitnessabonnement + groepslessen kost hier € 240,- exclusief inschrijfkosten. Ze hebben nagenoeg hetzelfde concept als FitAllDay, maar bieden wel groepslessen aan en hebben iets meer vestigingen, o.a. in Leiden, Groningen, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Voor alle vestigingen kijk je op de site.

YourHealth Amsterdam
YourHealth is een sportschool in Amsterdam waarbij je goedkoop kan fitnessen en er verder weinig faciliteiten zijn. Een abonnement kost hier 192,- per jaar, exclusief de kosten van de lidmaatschapspas.

Oasis FitClub Den Haag
Oasis FitClub is een sportschool in Den Haag waarbij je als student goedkoop kan sporten. Ze bieden ook groepslessen aan. Een abonnement kost hier 330,- per jaar.

SZC Twitter

Volg StudentZndrCent op Twitter Volg @StudentZndrCent ook op twitter!!

Heb je zelf een website? Plaats dan de Stufi Countdown Gadget op je eigen site!