Ik wil op kamers...wat te doen?

Eindelijk je studie gekozen en de onderwijsinstelling bepaald? Dan volgt voor veel studenten het volgende punt: uit huis gaan!

Een kamer vinden, hoe doe je dat? Net zoals er vele wegen naar Rome leiden, leiden er vele wegen naar een kamer!

Kamersites
Er zijn eindeloos veel kamersites waar studenten kamers aanbieden en zoeken. Wij hebben hier een kleine selectie voor je gemaakt.
Op StudentZonderKamer.nl, de zustersite van StudentZonderCent.nl, staan veel kamers van deze verschillende sites.
Bij sommige sites dien je je in te schrijven voordat je op een kamer kunt reageren, bij anderen niet. Let daar goed op.

Woningbouwverenigingen
Er bestaan speciale studentenwoningbouwverenigingen (leuk woord voor Galgje/Scrabble!) die kamers aanbieden in speciale studentencomplexen. Een voorbeeld in de regio's Amsterdam, Leiden, Haaglanden en Delft is DUWO, maar er bestaan er ongetwijfeld nog meer.

Netwerken
Hoe vaak is jou verteld hoe belangrijk netwerken is? Dat klopt! Dus: vraag je oudere broer/zus om op te letten, spreek (oud)klasgenoten aan die in dezelfde stad gaan studeren, zorg dat pa en ma bij hun collega's navraag doen, je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken! Viavia kom je aan veel contacten en zit je met je neus bovenop nieuwe ontwikkelingen.

Het Prikbord
Je kent het wel, de borden in de supermarkt met aangeboden/gezocht briefjes. Zulke borden zijn in veel onderwijsinstellingen ook te vinden, en daar hangen vaak ook briefjes met aangeboden kamers! Je kunt er ook zelf een briefje ophangen met 'kamer gezocht'.

Bij sommige kamers worden sollicitatierondes gehouden, het zogenoemde hospiteren. Kijk bij Hoe moet je hospiteren? voor meer informatie en do's en don'ts rondom hospiteren.

Heb je eindelijk een kamer tot je beschikking en vraag je je af wat er nu allemaal nog moet gebeuren? Kijk dan eens bij ons overzicht over de kosten van op kamers gaan.

SZC Twitter

Volg StudentZndrCent op Twitter Volg @StudentZndrCent ook op twitter!!

Heb je zelf een website? Plaats dan de Stufi Countdown Gadget op je eigen site!