Goedkope reisverzekeringen voor studenten

Als je op reis gaat is het handig om een reisverzekering te hebben. Als je je digitale camera, MP3-speler of dure zonnebril kwijt raakt, of nog erger, gestolen wordt, kun je hier een bedrag voor terug krijgen. Ook kun je gewond raken tijdens je vakantie, en dan is het prettig om zeker te weten dat je de juiste behandeling snel kunt krijgen en dat deze ook vergoed wordt. En wat nu als je favoriete oma overlijdt terwijl jij op Salou aan het feesten bent of met een Jeep door Kenia scheurt? Dan is het fijn om een reisverzekering te hebben die jou zonder problemen heen en weer vliegt. Om nog maar te zwijgen over kwijtgeraakte bagage...

Bij het afsluiten van een reisverzekering is het belangrijk om op een aantal dingen te letten.

Zo kun je kiezen tussen een eenmalige reisverzekering en een doorlopende reisverzekering. Doorlopend is natuurlijk niet nuttig als je slechts 1 x per jaar een weekje naar Belgiƫ gaat. Het wordt pas interessant als jij meerdere keren (vanaf 3 keer) per jaar naar het buitenland vertrekt, of soms als je voor een lange periode (meer dan 21 dagen aaneengesloten) naar het buitenland vertrekt.

Bij sommige verzekeringen worden niet alle activiteiten of alle landen gedekt. Zo is nu eenmaal bekend dat wintersporten en diepzeeduiken gevaarlijke bezigheden zijn. Als jij dit van plan bent is het dus belangrijk om te kijken of de reisverzekering dit standaard dekt, of dat je er een aanvullende module voor moet afsluiten. Dit verschilt erg per verzekering.

Verder kun je bij sommige verzekeraars verschillende modules extra afsluiten, zoals ongevallendekking of annuleringsverzekering, terwijl dit bij andere verzekeraars standaard wordt meeverzekerd. Zoek dit dus goed uit!

Doe mij een goedkope reisverzekering!

SZC Twitter

Volg StudentZndrCent op Twitter Volg @StudentZndrCent ook op twitter!!

Heb je zelf een website? Plaats dan de Stufi Countdown Gadget op je eigen site!