Bijbaantjes!

Promotiewerk

8-3-2009 door Videlle


Promotiewerk Promotiewerk is één van de meest makkelijke en flexibele bijbaantjes. Ideaal naast je studie dus!
Meestal deel je gratis producten uit op straat of in een winkel.

Bekende promotiebureaus zijn de volgende:

Square Melon www.squaremelon.nl
Square Melon bestaat uit wat voorheen bekend stond als Provocations en Bananas. Ze staant bekend om zijn één-op-één specialisatie. Ze doen veel aan sampling en promotiecampagnes, het verzorgen van demonstraties, hospitality-activiteiten, koeriersdiensten, merchandising en sales. Merken als Coca-Cola en Philips hebben in het verleden acties bij hen gehad.

WFM People www.peoplextra.nl
WFM People is één van de grootste spelers in de promotiebranche. Ze hebben verschillende acties voor met name A-merken. Bijvoorbeeld sampelen (gratis producten uitdelen) in een stadscentrum of een instore-actie waarbij je frisdrank uitschenkt aan de bezoekers van een supermarkt bij jou in de buurt. Ook is het mogelijk dat je een productdemonstratie doet in een bouwmarkt. Je kan je online inschrijven.

Juice Promotions www.juicepromotions.nl
Als er een bijzondere promotieactie wordt gevraagd, dan is Juice Promotions aanwezig! Ze staan vaak op straat met samples van bekende snoep- en frisdrankmerken, maar ook onbekendere producten komen bij Juice Promotion vaak aan bod!

Young Perfect Promotions www.youngperfect.nl
Young Perfect Promotions is gespecialiseerd in instore promotiewerk en laten klanten producten ervaren en proeven. FrieslandCampina, Heinz en HAK zijn voorbeelden van merken waarbij Young Perfect vaak wordt ingeschakeld voor promoties. Ze werken onder andere samen met Albert Heijn.

Monsterscore www.monsterscore.nl
Monsterscore werkt landelijk voor diverse A-merken. Als promotor werk je zowel individueel (bijvoorbeeld in supermarkten) maar ook in promotieteams. Heb je een rijbewijs? Dan kan je na enige tijd ook in aanmerking komen voor werk als chauffeur of teamcontact.

PromSol www.promsol.nl
Promotional Solutions, zoals dit bedrijf voluit heet, doet niet alleen aan promotiewerk en promotiecampagnes maar heeft ook 'mystery guests' in huis. Hierbij ga je langs bij promotieteams als klant om te zien of ze hun werk goed doen. Maar je kunt ook nog steeds aan de slag als promotiemedewerker.

BoostConcepts www.boostconcepts.nl
Grote merken die bij BoostConcepts aankloppen zijn Unox en Senseo, maar ook Lipton en Knorr hebben geregeld acties lopen bij BoostConcepts promotiewerk.

Modellenwerk VIP Models www.vipmodels.nl
Zie je er goed uit en wil je promotiewerk doen? Dat kan! Het modellenbureau VIP Models levert modellen voor promotiewerkzaamheden en werkt onder andere voor Nokia en Heineken. Je kan ingezet worden als hostess, danseres, fotomodel en veel meer. Let wel op de eisen voordat je je inschrijft!

Hostesses van Oranje www.hostessesvanoranje.nl
Vrouwelijke studenten vanaf 21 jaar kunnen terecht bij Hostess van Oranje. Je kan dan ingezet worden voor bijvoorbeeld product demonstraties, als receptioniste of als gastvrouw op een beurs of congres.

Auxilium www.aux.nl
Bij Auxilium Promotie & Advies werk je voor diverse bekende producten en bedrijven; van automerk SEAT tot radiostation 3FM, van bioscoop Pathé tot het bekende drankje Flügel en van televisiezender Nederland 3 tot de zoete snoepjes van Fruitella.

Dutch Moving Promotions www.dutchmovingpromotions.nl
Voor nieuwe acties is Dutch Moving Promotions voortdurend op zoek naar enthousiaste promotiemedewekers die het leuk vinden om een bestaand of nieuw product op ludieke wijze onder de aandacht te brengen. Samen met anderen werk je aan de bekendheid van allerleukste merken, zoals Simon Levelt, The Body Shop, MediaMarkt en Ford.


Kijk voor een overzicht van alle bijbanen op Student Zonder Bijbaan.nl.Reacties

Ilse Wust
Bij deze wil ik graag reageren op jullie advertentie. Maar had nog een aantal vraagjes; wat zijn de eisen van deze baan, waar en wanneer (ik zoek iets voor de zaterdag en misschien 1dag door de weeks), wat is precies de bedoeling van de baan?

Met vriendelijke groet,
Ilse Wust


Videlle
Beste Ilse,

De eisen van de baan verschillen per bedrijf. Vaak is het heel flexibel; ze bellen wanneer er een (nieuwe) actie loopt. Je kunt dan zelf aangeven of je voor die actie kan en/of wilt werken.
Vaak sta je op straat of in een winkel flyers of proefverpakkingen uit te delen, soms hebben ze ook opdrachten waarbij je enquêtes af moet nemen. Zoals gezegd, het verschilt heel erg per bedrijf! Kijk eens op hun sites zou ik zeggen.


Marloes Kuiper
Promotiewerk is geweldig om te doen en raad het dan ook aan iedereen aan!


Harry
wat verdient het allemaal gemiddeld per uur?


sebas
Wat is het maximum gewicht wat je mag hebben??


Videlle
@ Harry: het gemiddelde uurtarief verschilt per bedrijf, per actie en per soort actie. Zo verdien je in-store meestal meer dan in groepsacties. En sommige opdrachtgevers (AH, RET) betalen meer dan andere (frisdrankmerken).

@ sebas: ik zou het niet weten! Meestal moet je een pasfoto insturen, als je er goed uitziet en je bent sociaal vaardig met een leuke babbel, is gewicht meestal geen issue.


Videlle
Oh, uurloon ligt meestal tussen de 6,50 en 11 euro. Leeftijd speelt ook een rol, en soms kun je een bepaalde status bereiken als je een x aantal promoties hebt gedaan en krijg je bv 10% extra bovenop het standaarduurloon.


Jamie
Zijn er ook bureaus waar je promotiewerk kan/mag doen wanneer je 15 bent?


Lizzy
haai,

Een ander bureau wat er niet bij staat is veldMark, hier hebben ze ook hele leuke acties om te doen. Op de website www.werkenbijveldmark.nl kan je zien wat ze doen en hoe jij ook aan het werk kan.
Succes, ik vind het er echt tof!


Jeroen
Promotie werk is één van de leukste bijbanen die er is. Je leert er veel van, denk bijvoorbeeld aan mensen kennis en overtuigingskracht. Maar bij de meeste van deze banen is sampling het enige wat je hoeft te doen.
Ben je nou op zoek naar een bijbaan waar meer uitdaging in zit dan simpel uitdelen, waar je meer kunt verdienen en waar je heel veel van leert. Kijk dan is op www.studentenverdienenmeer.nl!


Meike b
Bij provocations werken is heel leuk!
ik werk er al een jaar, ik verdien 7.60 ben 18 jaar. Als ik snachts werk verdien ik 10.10 bijvoorbeeld als je snachts Flugel uit moet delen in discotheeks! erg leuk!


Gwen
@ Meike: Ik heb op de site van Provocations gekeken maar ze vroegen alleen iemand om stage te lopen..de meeste site's hebben online inschrijf formulieren, of kijk ik niet goed?


Gwen
Heb het al gevonden!


Kim
Ik werk voor Juice en ze hebben hier veel verschillende acties voor bekende merken. De afwisseling vind ik heel erg leuk aan dit werk.


Kim
Als je een mooi bijbaantje zoekt kan je beter kijken op BijBanen.nl! hier vind je de perfectie bijbanen voor jongeren!


Laila Ajiach
Hallo,

Waar zou ik mij kunnen aanmelden betreft een baantje in de promotiesector.

Met vriendelijke groeten,

Laila Ajiach


Videlle
Hallo Laila,

De meeste websites die in het bericht genoemd worden hebben online aanmeldingsformulieren. Als je die invult en opstuurt naar het betreffende bedrijf nemen zij meestal contact met je op.

Succes!


mister x
ik werk bij Boost, Is echt een kut bedrijf ik ben 18 ik krijg maar €4,80 per uur,
Ik zoek een andere baan kan iemad mij helpen


Iris
Hoi

Weten jullie een aantal goede promotiewerk bureau's in Groningen en Friesland? Dan hoef ik namelijk voor mijn sollicitatie gesprek niet helemaal naar het andere eind van nederland te reizen.


Videlle
Hoi Iris,

Toen ik zelf bij Wegener (WFM People) solliciteerde hoefde ik niet naar het hoofdkantoor, ik kon telefonisch een sollicitatiegesprek doen. Dus probeer het gewoon en leg uit dat je ver weg woont!

Succes!


Floor
Hallo,

Is er ook promotiewerk voor 15-jarigen? Dat kan ik namelijk nergens echt duidelijk vinden..


Iris
Ik werk bij triplepro in Groningen. Maar die heeft bijna alleen maar fondsenverwervingen voor goede doelen. En dat ''nee'' zeggen tegen lidmaatschappen van de mensen ben ik zat. Ik heb gemiddelt maar max 3 verkopen op een dag. 14 euro per verkoop. En dan gelden er verschillende acties maar ik ben dat ''nee'' anhoren zat en die afhankelijkheid van mn verkopen bij direct sales. Daarom heb ik ook bij WFM people online een solicitatie mailtje gestuurd die doen dacht ik niet aan een bonussysteem. Bij triplepro krijg je alleen geld per sale en 0 sales is 0 euro (bonussysteem) dan baal ik als een stekker en dan ben ik een week sjagarijnig omdat mijn inkomen zoizo aan de lage kant is. Ik wil graag promotiewerk doen op basis van uurloon en niet alleen geld als iemand een keer positief reageerd.


Rick
ik zoek al lange tijd promotiewerk maar krijg OF geen bericht, of toch een "helaas". Hoe kan ik mn kansen vergroten?


Elise
Zijn er ook belgische sites die jullie aanbevelen ?
ik woon namelijk in oost-vlaanderen


Oude banaan
Ik heb gewerkt bij Bananas.
De werk omstandigheden, met name in de winter, zijn vreselijk. De kleding is niet bestemd voor de koude dagen, maar toch sta je buiten in de sneeuw! Belachelijk hoe er om gegaan wordt met personeel. Personeel wordt zelfs telefonisch ontslagen!!


Nog oudere Banaan
Wat OUDE BANAAN zegt..

Het is daar zeer slecht geregeld.
Je staat altijd op de laatste plaats.
Het is er af en toe een soort van populariteits wedstrijd..
Kleding past niet of is idd te koud.
Het zijn gewoon een stelletje koekebakers die alleen aan zichzelf kunnen denken en geld.
Ze zeggen en beloven veel maar...... niks..

Pas op dus, je glijdt zo uit over een bananasschil:p

Ps. Dit gaat niet over de werknemers!!
Daar heb je nog troost aan;)


Joanne
Ik ben al een tijd nu werkzaam bij Juice Promotions. En voor de mensen van hier die in het noorden wonen en klagen over weinig promotiebedrijven in de buurt. Bij Juice Promotions hoef je slechts voor het sollicitatiegesprek eenmalig naar hun hoofdkantoor. Bij de rest van hun promotieacties kan je rechtstreeks vanuit je woonplaats naar de actie gaan. Ook in Friesland/Drente/Groningen worden er leuke sampling acties georganiseerd waarbij je slechts nieuwe producten aan mensen moet uitdelen en vervolgens altijd positieve reacties krijgt!Super gezellig en zeker een aanrader.. (In de winter wordt aan je warmte tijdens acties gedacht met thermokleding dus blijft het plezierig werken)


Marloes
Vraagje aan Joanne,

Juice Promotions lijkt me echt super tof om bij te werken! Een vriendin van mij heeft er een tijd geleden ook gewerkt en die gaf mij ook al de tip om daar te solliciteren. Ik ben wel benieuwd hoeveel je verdiend daar per uur, ik ben 19 jaar.
Dankjewel!


Julie
Hallo,

ik ben een 20jarige student uit Mechelen. Welke informatiebureaus werken geregeld in deze omgeving? En wat voor vergoeding hangt er ongeveer aan vast overeenkomstig met mijn leeftijd? Wordt er samengewerkt met een interim of hoe gebeurt dit?

Alvast bedankt!


Hanna
Ik werk zelf bij Auxilium Promotie & Advies in Amsterdam. Ze hebben hier veel verschillende soorten promotiewerk voor op schiphol, festivals en bioscopen. Ik heb werk voor klanten als 3fm, volkswagen, fruitella, ICI paris, flugel... erg leuk.

Good luck!


Sara
Hee, ik werk bij Boost group en bevalt me super goed! Leuke mensen, gezellig team, top acties waar mensen blij van worden (bv Milka uitdelen!) en salaris is volgens mij gewoon goed (ben 21, krijg 9,00 per uur).


Benj
Hee Hanna, Ik zag ook laatst die site van Beuq maar dat is samen met auxilium ofzoiets? En hoeveel verdien je daar en is er veel werk in Amsterdam zelf?


lindi
heeey,
hebben jullie enig idee of je promotiewerk kunt doen als 15 jarige ik heb al mailtjes gestuurd maar ik krijg steeds terug dat ik 18 moet zijn is er nog kans dat ik ergens wel wordt aangenomen?


Duuws
Kan iemand mij een site emailen voor promotiewerk voor 15 jarige? Ik ben al een tijd op zoek maar kan nergens een geschikte baan vinden voor mijn leeftijd..

duuws@hotmail.com


Carmen
Heej,
Ik werk al een tijdje voor Promotional Solutions en heb het erg naar mijn zin! Het werk is super leuk en altijd gezellig. Ze hebben veel verschillende promotie en verkoop acties lopen. Zelf heb ik mogen samplen op straat voor Snack a Jacks en Lay’s, daarnaast ook Nespresso demonstraties gegeven in verschillende winkels.

Bij Promotional Solutions zijn ze erg professioneel en hebben ze geen vriendjes politiek. Uurloon verschilt per project maar ligt altijd boven het gemiddelde. Je moet wel minimaal 18 jaar zijn.

Als je ook voor Promotional Soltutions wil komen werken raad ik je aan om via zoekbijbaan.nl te solliciteren of gewoon via promotionalsolutions.nl

Misschien werken we binnenkort wel samen voor een leuke actie : )


Squaremelon, monsterscore
Monsterscore is echt een rot bedrijf! Je krijgt veels te weinig betaald vind ik voor een promo bedrijf en ze betalen altijd te laat uit moest altijd achter me geld aanzitten.

Squaremelon(voorheen bananas) Heb ik 4 jaar gewerkt met veel plezier maar het klopt wel wat ze hiervoor zeggen het is wel als je er niet 'mooi' uitziet en niet echt goed op kan schieten met de mensen van de planning behandelen ze je als vuil. Ik ben gestopt daar omdat ik in Rotterdam ben gaan wonen mis het nog steeds! verdiende trouwens echt goed! en indd de festivals flugels uitdelen en jupiler is echt super leuk!!!


DMP
Ik werk met veel plezier bij Dutch Moving Promotions. Iedereen op kantoor weet wie ik ben en ik voel me geen nummer! Werk is afwisselend, verdienste zijn goed. Volgens mij zoeken zij altijd nog goede mensen, dus kijk daar eens!


dennis
Ik werk met plezier bij mgbpromo.nl veel afwisseling en vriendelijke mensen en altijd me geld op tijd ...


Mia
Hey iedereen,
Ik ben nu al een tijdje op zoek naar promotiewerk, weet alleen niet bij welk bedrijf ik het beste kan gaan solliciteren.
Ik werk nu bij een C1000, en wil daar snel weg. Ik word nu €4,75 per uur betaald.
Trouwens is het mogelijk dat ik alleen in de buurt werk van mijn woonplaats? Of is het noodzakelijk dat ik moet reizen?
Ik hoop dat ik snel antwoord krijg van iemand.
Groetjes!


Claudia
Hallo allemaal,
Ik werk al een paar jaar voor Promotional Solutions, erg leuk bedrijf en bieden werk aan in jouw regio! kijk daar eens! :)


bram
hallo iedereen,
kom allemaal werken bij care promotions een goed betaalde zomerbaan waar je gemiddeld 80 euro per dag verdiend! ga naar www.carepromotions.nl en schrijf je in!


Juicer
Hoi,

ik werk al meer dan 1.5 jaar voor Juice promotions en vind het echt een topbedrijf. Ik werk er nu fulltime omdat ik met mij studie ben gestopt en ze hebben bijna elke dag wel werk voor me. Ook ben ik korte tijd geleden opgeleid tot teamleider. De mensen van kantoor zijn ook aardig en ik heb het er echt ontzettend naar mijn zin. Zeker een aanrader!


Ilse
Promotie Dames heeft zojuist haar nieuwe website gelanceerd! Wij betalen 10,- per uur onafhankelijk van leeftijd en ervaring. kijk op onze website www.promotiedames.nl


Ietje
Monsterscore erg onprofessioneel. Groepssollicitatie voor promotiewerk is erg onpersoonlijk. Je krijgt niet de mogelijkheid jezelf te presenteren, ze verwachten blijkbaar dat je er als 'een soort oh oh cherso type' doorheen praat en gedraagt. Ik raad jullie dit bedrijf af!


Ex-Opvaller
Ik zou niet bij Opvallers gaan werken.
Nadat je 8 uur hebt gewerkt wordt je opgebeld, omdat ze niet tevreden waren. Die uren krijg je dan ook niet uitbetaald. Verder moet je achteraf achter je geld aan gaan en meerdere keren bellen/ mailen. Er wordt maar niets aan gedaan.

De communicatie was overigens ook erg slecht. Op de plek waar je moest werken waren altijd te weinig producten geleverd en je moest soms 3 uur heen reizen en ook 3 uur terug.

Ik krijg in totaal nog meer dan 100 euro en krijg steeds smoesjes te horen.

Zeker een afrader!


Dance22
Ik heb binnenkort bij Monsterscore een groepssollicitatie. Maar lees veel negatieve verhalen..


maribel
zelf bij promo results(nu brandwisse) gewerkt meer dan 12 jaar naar teveredenheid,
leuk en flexibel maar nu naar een tijd ziek zijn is er opeens niks meer voor mij,,ik zou niet in t profiel passen!!! was mij n leuke koffie demo beloofd,maar trokken na bellen voor bevestiging terug,,jammer zo ga je niet met mensen om die jarenlang voor je in de weer zijn geweest.


owen
ik werk nu bij mec promotions... Super saai werk ik zou het zeker niet aanraden.. werk is ook nog eens zwart, maar dat stond nergens vermeld. Wel veel geld maar je steelt een beetje van mensen door te zeggen dat het voor een goed doel is.


Tim
Ik werk bij opvallers, maar heb gehoord dat het niet altijd even goed geregeld is en moest laatst zelf 3 uur heen en terug reizen. Heeft iemand een tip voor een nieuwe baan? Waar als het nodig is reistijd wordt vergoed?


Babette
Hoi allemaal,

ivm met mn studie ben ik opzoek naar promotiewerk waar ik per keer kan aangeven of ik kan werken of niet. Juice promotions lijkt me zelf erg leuk, weet iemand of dit het geval is bij dit bedrijf? & heeft iemand nog andere aanraders? Alvast bedankt!

groetjes, Babette


Isabel
Heb nu 1 dag voor Mec Promotions gewerkt en is echt een afrader. Je moet mensen in de supermarkt producten verkopen waarvan de opbrengst na een goed doel gaat. Met het bedrag van een product zouden ze zgn 1 persoon blij mee kunnen maken. Maar achteraf is 1/3 ervan je loon wat je direct handje contantje krijgt. Je liegt tegen mensen die iets goeds willen doen. niks voor mij.


lotte vocking
Ik word deze vakantie 15 jaar en woon in Utrecht. Ik ben samen met twee vriendinnen (15 jaar) op zoek naar promotiewerk in de zomervakantie. Is dat mogelijk of moet je ouder zijn? Groeten Lotte


dennis
Ben jij opzoek naar een fulltime baan in de verkoop/promotie?
Een vaste basisloon + bonusregeling? Dan zijn wij de organisatie ovor jou! Wij zijn een jong en dynamisch marketing bureau en tevens ook de grootste direct sales organisatie in nederland. Verder bieden wij veel doorgroeimogelijkheden en een echte kans op een carriere binnen deze branche!


Mail voor meer informatie naar denniskaya050@gmail.com


Sanne
Boost verdient minimum.. het is te doen als je een leuk product hebt. Anders vind ik het echt niet leuk


fydo
FYDO zoekt Telemarketeers Veiling/Energie Campagne (full-/parttime)

FYDO is een groeiende en succesvolle bemiddelaar tussen interessante sales opdrachten en zelfstandige sales professionals. FYDO bemiddelt op dit moment voor een aantal grote Adverteerders waarvan één marktleider is binnen de Nederlandse energiesector. Wij zoeken commerciële toppers voor een aantal zeer lucratieve campagnes voor de binnen- en buitendienst met een hoge conversieratio.
FYDO, zoekt mensen zonder ervaring (wij hebben een nieuw concept) voor haar veilingcampagne. Jij hebt de overtuigingskracht en vindt het leuk om klanten te bellen en over de streep te trekken zich in te schrijven voor onze energieveiling. Wat je precies aan de klant moet vertellen krijg je tijdens de training te horen. Voor FYDO is motivatie belangrijker dan opleiding. Wat wij wel verwachten is dat je de Nederlandse taal mondeling goed beheerst.
Deze vacature is uiterste geschikt voor thuiswerkers of mensen die parttime willen werken. Maar ook fulltimers nodigen wij uit te solliciteren.

Wie ben jij?
• Een doorzetter
• Gemotiveerd
• Ambitieus
• Een echte ras ondernemer
• Integer en betrouwbaar

Wat verwachten wij van jou?
Jij hebt de overtuigingskracht en vindt het leuk om klanten over de streep te trekken en zich in te schrijven voor onze energieveiling.
Je bent minimaal 3 dagdelen per week beschikbaar, waarvan 1 avond.
Je hebt een KvK-inschrijving (of bent bereid je in te schrijven)

De werklocatie:
Na een gedegen training en een toelatingseis ga je voor ons aan de slag. Je belt vanuit ons kantoor of vanuit huis, want je belt namelijk in via internet (VOIP systeem). De platform wordt door ons aangeleverd via een licentie. Ook de leads worden door ons aangeleverd.

Wat krijg je ervoor terug?
Door ons manier van werken hebben wij een kleine overhead waardoor onze vergoedingen bovengemiddeld zijn.
Ook hebben wij te gekke kwartaalfeesten en incentive-programma’s, zoals ieder kwartaal geheel verzorgd naar een Europese hoofdstad en zomers een lang weekend met z’n allen naar Spanje of Ibiza, om onze successen te vieren.

Voldoe jij aan de eisen en herken jij je in bovenstaand verhaal? Overtuig ons dan waarom wij met jou in zee moeten gaan. info@fydo.nl
Bijles in de buurt     
150 duizend vacatures     
Vacatures in Finance, IT, Engineering en Management     
JobBird heeft groot aanbod van banen     
NHA Thuisstudies     
Alle vacatures online     
Bijles voor basis en middelbare school     
Postbezorgen als vakantiebaan     
Vrijwilligerswerk Stage of Au Pair in het buitenland?     
Plaats je C.V. online     
Geef je mening en verdien geld     
Bijleren met een cursus van Studieplan     
Word jij de nieuwe medewerker van StudentZonderCent?     
Vakantiewerk     
Bijles geven     
Poker spelletjes     
Promotiewerk     
Unique banen zoeken     
Ideeën voor bijbaantjes     
Oppassen als bijbaan     
Bijbanen in jouw provincie!     
Makkelijk geld verdienen     
Online wervingbureaus     
Uitzendbureaus in Nederland     
Callcenterwerk Amsterdam en omgeving     
Callcenterwerk Utrecht     
Callcenterwerk Delft     
Callcenterwerk Den Haag     
Callcenterwerk Rotterdam     
Callcenterwerk Nederland     
Studenten houden ook wel van een potje pokeren!     

SZC Twitter

Volg StudentZndrCent op Twitter Volg @StudentZndrCent ook op twitter!!

Heb je zelf een website? Plaats dan de Stufi Countdown Gadget op je eigen site!